У оквиру Дечије недеље у нашој школи одржане су низ активности.

Ученици првог и другог разреда су на часу одељењског старешине говорили о Дечијим правима, измењали поклоне са друговима и другарицама, а онда су све то пренели на цртеж. Свако од њих је направио пано у својој учионици са мотоом Дечије недеље „Да право свако – дете ужива лако”, у сарадњи са библиотекаром Маријом Ристић и учитељима Горданом Милојевић, Мирјаном Тодоровић, Добрилом Брадић, Јелицом Анђелковић, Горданом Милошевић и Гораном Пешић.

Школа је добила једно велико срце у знак љубави, среће, игре, здравља и знања. Права деце ученици четвртог разреда су исписали у срцу које је нашло место у холу школе у току Дечије недеље. Учитељи Момчило Максић, Биљана Симић и Драгојла Павловић са библиотекаром Маријом Ристић спровели су ову радионицу и показали да су дечија права важна сваког дана за свако дете.

У холу наше школе порасло је дрво дечијих права на коме су ученици четвртог разреда окачили листове са својим правима. У знак Дечије недеље „Да право свако-дете ужива лако“ пре него што је дрво добило свој изглед, библиотекарка Марија Ристић је ученике упознала са Конвенцијом дечијих права. Учитељи Ивица Смиљковић, Данијела Дачковић и Светлана Попадић изузетно су се потрудили да са ученицима изнесу њихова права и уједно укажу на обавезе.

Пружи корак….још једна активност коју су извели ученици седмог и осмог разреда у Блацу. Својом шетњом су показали да право на здрав живот имају сва деца и да је физичко васпитање веома важно за правилан развој деце. Са ученицима у шетњу су кренули и професори Милица Милосављевић, Ивица Ћурчић, помоћник директора Весна Миљаковић и библиотекар Марија Ристић.