Ученици Основне школе “Стојан Новаковић” одазвали су се хуманитарној акцији  коју су организовали Национално удружење родитеље деце оболе од рака(НУРДОР), поводом обележавање Светског дана деце оболе од рака.

Ученици су се сложили да треба да помогну својим вршњацима који се у овим тешким временима боре за оздрављење. Наиме, НУРДОР нам је представио оловку са боокмаркером – “Засади живот, буди херој!”. То је оловка која у себи садржи семе нане, лаванде или босиљка. Оловка је спакована у картонски омотач – боокмаркер, на коме је упутство за садњу семена. Својом донацијом од 100 динара ученици су се укључили у широку мрежу донатора и пријатеља деце  која су оболела од рака.  У току ове акције  прикупљено је 42200 динара и уплаћено на рачун НУРДОРа. На тај начин, учествујемо у реализацијама веома важног пројекта- новој Родитељској кући у Београду која ће обезбедити бесплатан смештај и свеобухватну психо-социјалну подршку деци и родитељима из читаве Србије, али и региона, током лечења на београдским педијатријским хемато-онколошким одељењима.

 

Писмо захвалности које нам је упутио  НУРДОР:

Поштовани,

У име  наших  Суперхероја и НУРДОРа још једном од срца захваљујемо другарима из ОШ “Стојан Новаковић” на подршци и пријатељсту.

Наравно , топло захваљујемо и вама на препозавању значаја  јачања филантропије код најмлађих чланова нашег друштва. Ваша професија никада није била лака и, нажалост, ретко када је препозната њена важност и ваша преданост. А сви се сећамо учитеља, наставника и профора који су нам током школовања пренели важне моралне и вредносне принципе и водили нас кроз неке, исто тако важне, животне периоде. С  тога нам је још драже када видимо да у и ова времена ваша професија остаје верна, пре свега, деци и младима.

Хвала вам на томе!