У спортској хали „Чика Душко Јовановић“ у Блацу одржане су друге по реду „Игре без граница“ .Игре су биле у организацији Основне школе „Стојан Новаковић“. Угостили су екипе из ОШ „Милоје Закић“ из Куршумлије и ОШ „Светислав Мирковић Ненад“ из Мале Плане. Такмичење је отворио Зоран Јозић, председник општине Блаце.

Такмичењу је претходила ритмичка тачка коју су извеле ученице седмог разреда, чланови гимнастике. За наступ их је припремала Милица Милосављевић, наставница физичког васпитања.

Ученици су били подељени у екипе нижих и виших разреда. Екипе млађих разреда надметале су се у пет игара, а екипе старијих разреда савладавале су полигон препрека. Ученици су јако озбиљно схватили своје задатке. Храбро су се борили. Екипе домаћина однеле су заслужену победу у свим групама. Ученици су награђени пехарима и медаљама.

Екипу млађих разреда за такмичење су припремали чланови Спортске секције: Биљана Симић, Дејан Ђокић, Момчило Максић и Ивица Ћурчић. Екипу старијих разреда припремали су: Братислав Брадић, Милан Максић и Ивица Ћурчић. У реализацији самог такмичења учествовале су и наставнице физичког васпитања Милица Милосављевић, Јелена Ивковић, Маријана Милановић и Ивана Крстојевић.

Такмичење је протекло у пријатној атмосфери и такмичарском духу.