Годишњим планом предвиђено је да 16.4.2019. буду отворена врата школе. Родитељи се радо одазивају позиву наставника и учествују у раду школе.

У истуреном четвороразредном одељењу у Сварчу на часу народне традиције ученици  и учитељице Евица Урошевић и Валентина Лазић представили су обичаје везане за свадбу.

Наставница математике Весна Јовановић имала је помоћ родитеља приликом предавања наставне јединице” Конструкција нормале на праву из дате тачке”. Мајка Матеје Живковића,Сања, је на свој начин представила наставну јединицу ученицима и присутним родитељима.

U Горњој Драгуши одржан је квиз –провери своје знање. Питања су била из историје, биологије и музичке културе. Учествовали су ученици осмог разреда и ученица шестог разреда , а организатори су наставнице Марија Ћојбашић, Слађана Вељовић, Љубица Терзић.

У  одељењу III-2  наставница енглеског језика Наташа Миленковић и учитељ Ивица Смиљковић одржали су радионицу посвећену вокабулару везаном за храну као што је и сама наставна јединица захтевала.Час је рађен у сарадњи са родитељима ученика који су могли да одвоје времена и заједно са својом децом разговарају о храни на енглеском језику.