Поводом обележавања Дечије недеље ученици првог разреда ОШ „Стојан Новаковић“ Блаце су са својим учитељима Горданом Милошевић I1, Јелицом Анђелковић I2  и Гораном Пешићем I3 осликавали школско двориште кредама у боји. Ученици су уживали у дружењу и цртању са својим вршњацима.

Одељења II3 и  III3

Учитељице Сања Симић и Драгојла Павловић су у овиру обележавања Дечије недеље организовале међуодељенско дружење са својим ученицима. На часу ликовне културе ученици су се дружили, цртали и заједно правили пано.

Дечија недеља – „Мостови међу генерацијама“

 

Део овогодишњег програма Дечије недеље била је тема „Мостови међу генерацијама“. Тим поводом, садашњим ученицима учитељице Биљане Симић у госте су дошли неки њени бивши ученици. У учионици одељења II/2 окупили су се представници неколико генерација њених ученика.

Другацима су се представили Милан Кричак, наставник информатике, Мартина Јевремовић, козметичар, Милица Лојић, професор биологије, Вељко Коцић, ученик друге године Средње школе, Угљеша Лојић, ученик шестог разреда. Касније су другаци упознали и Златка Павловића, професора историје.

Била је ово и прилика да се некадашњи ђаци подсете лепих успомена из школских дана проведених са учитељицом. Сви они су били одлични ученици, а поред одличног успеха у школи, постизали су успехе и на разним такмичењима. Освајали су награде на такмичењима из математике, литерарним и ликовним конкурсима, спортским и музичким такмичењима.

Некадашњи ученици учитељице Биљане били су одличан пример њеним садашњим ученицима како могу да буду веома успешни и постигну све што желе ако се потруде, вредно раде и уче редовно.

Другацима је било интересантно како међу појединим некадашњим ученицима учитељице Биљане постоји повезаност. Милица Лојић предаје биологију Вељку Коцићу, Милан Кричак предаје информатику Угљеши Лојићу, а Златко Павловић је његов наставник грађанског васпитања. Мартина Јевремовић је мама, чији син је садашњи ученик учитељице Биљане.

Пошто су сви гости изазвали велико интересовање ученика одељења II/2, ученици су активно учествовали у разговору и гостима су поставили много питања. Посебно су уживали слушајући Угљешу како свира хармонику.

Дружење је завршено са жељом да се сви поново окупе када се укаже неки нови повод и прилика.

Дечија недеља у Попови

Учитељица Данијела Дачковић је са својом ученицом Милицом Шљивић обележила овогодишњу Дечију недељу у виду израде паноа.

Обележавање Дечије недеље у Барбатовцу

Учитељица Марина Кричак је са својим ученицима обележила Дечију недељу у издвојеном одељењу у Барбатовцу.

Обележавање Дечије недеље у Драгуши

Дана 6. 10. 2022. године у Горњој Драгуши обележена је Дечија недеља која се ове године обележава од 03. – 09. октобра 2022. године под слоганом „Шта детету треба да расте до неба“. Учешће су узели сви ученици од првог до осмог разреда . Организатори овог програма су: Надица Грбић, Бојан Николић, Невена Ђорђевић, Мирјана Луковић, Браца Неговановић и Валентина Лазић.

Обележавање Дечије недеље у школској библиотеци

Ученици шестог разреда у организацији наставнице српског језика и књижевности Весне Миљаковић а у сарадњи са школским библиотекаркама Маријом Чорбић и Сандром Ћурчић узели су учешће у обележавању овогодишње Дечије недеље под слоганом „Шта детету треба да расте до неба“. Слоган овог занимљивог часа је био „Књига нам треба да растемо до неба“. Кроз низ активности које су реализоване током овог часа ученици су могли да дођу до закључка да је деци потребна књига, читање и знање уопште да би могли да напредују и расту до неба.