Ученици седмог и осмог разреда школе, психолог Ивана Стојковић и помоћник директора Весна Миљаковић присуствовали су петом Форуму младих научника који је одржан 15.3.2019. у великој сали Универзитета у Нишу. Слоган овогодишњег форума је “Подржи будућност” у организацији Канцеларије за младе Ниш и партнером Амбасадом Казахстана.

На Форуму су говорили: Ђорђе Огризовић, најбољи млади научник света и добитник Светосавске награде Министарства просвете, Јелена Томашевић, стипендиста Гимназије “Креативно перо”, Вук Бибић, студент Природно-математичког факултета и Електронског факултета у Нишу, Катарина Јовановић, студент генерације на Машинском факултету у Нишу, Вељко Ђурић, ученик осмог разреда ОШ” Ћеле кула” и писац два романа и наставница енглеског језика Ана Живковић у ОШ “Чегар”.

Млади научници су се представили вршњацима и причали о својим достигнућима и плановима. Перманентни циљ је   да млади пронађу узоре у својим вршњацима који су својим успехом обележили време, а не у ријалити звездама.

Наши ученици су активно учествовали у разговору. Порука форума је да је образовање моћ и једини пут ка успеху.

У склопу Форума приказан је филм “Богатство два народа”, филм о младим научницима Казахстана и Србије.