Основна школа је трећу годину за редом организатор и домаћин спортског такмичења „Игре без граница“. Такмичење је одржано у спортској хали „Чика Душко Јовановић“ у Блацу. У такмичењу су учествовале и екипе из ОШ „Милоје Закић“ из Куршумлије и ОШ „Светислав Мирковић Ненад“ из Мале Плане.

На самом почетку данашње спортске манифестације, учеснике је поздравио и такмичење отворио помоћник председникаOпштине Блаце, Зоран Јозић.

Ученице наше школе извеле су кореографију са елементима спортске гимнастике, коју су припремиле са наставницом физичког васпитања Милицом Милосављевић, а затим је започело такмичење.

Екипе старијих разреда савладавале су полигон препрека. Ученике наше школе који су били у екипи старијих разреда припремао јенаставник физичког васпитања Братислав Брадић.

У категорији старијих разреда остварени су следећи резултати:

  1. место екипаОШ „Милоје Закић“ Куршумлија
  2. место екипа ОШ „Стојан Новаковић“ Блаце
  3. место екипа ОШ „Светислав Мирковић Ненад“ Мала Плана

Екипе су награђене пехарима за I, II и III место. Екипа млађих разреда ОШ „Стојан Новаковић“ Блаце била је без конкуренције и припао јој је пехар за I место.

Екипу млађих разреда за такмичење су припремали чланови Спортске секције, учитељица Биљана Симић и учитељи Дејан Ђокић и Момчило Максић, уз стручну помоћ наставника физичког васпитања Ћурчић Ивице.

У реализацији самог такмичења учествовао је и наставник физичког васпитања Младен Минић.