У Културном центру „Драинац“ у Блацу, ОШ „Стојан Новаковић“ Блаце данас је обележила Дана школе. Ово је посебно свечани дан за нашу  школу, јер обележавамо 132.године њеног постојања.

Тим поводом су наши ученици, чланови свих секција, приредбом под називом “Ово је најсрећнији дан у мом животу” игром, песмом, глумом и рецитацијама обележеили Дан своје школе.  Све се то реализовало  у препуној биоскопској сали, уз присуство ученика и радника  основне школе, као и родитеља и бројних гостију.

Присутнима се обратила и у име школе поздравила, директорица наше школе Марија Ћурчић.: “Цела планета је схватила колико је тешко органовати образовање, колико је тешко увести децу у 21.век, колико је тешко учити се новинама и бити добар и одговоран просветни радник. Цела планета и сви родитељи су схватили тежину посла просветног радника који захтева велику одговорност и посвећеност послу. Свега тога не би било да просветни радници не воле свој посао. Од вас драги ученици добијамо позитивну енергију и зато је наш посао тако леп и одговоран”

За крај наводимо речи директорице, као поруку за даље успехе у освајању нових знања : “Срећно нам путовање у образовање ”