ОШ „Стојан Новаковић“ Блаце обележила је Дан школе у складу са епидемиолошким мерама. На самом почетку, пре емитовања приредбе, директорка Марија Ћурчић се обратила ученицима и запосленима:

„Поштоване колеге и ученици,

У години која је иза нас сусрели смо се са разним изазовима кроз које смо се научили упорности и стрпљивости, као и томе да никад не постоји лакши пут када је образовање и васпитање наших ученика у питању. Рад, посвећеност, ангажовање и труд су категорије на основу којих ова школа показује пут свакој генерацији коју испрати.

Честитам Дан школе свим ученицима у нади да ће нас и даље чинити поноснима кроз остваривање одличних резултата у свим областима. Честитам Дан школе свима вама запосленима у овој школи, који доприносите атмосфери заједништва и тимском раду, како бисмо сви заједно изашли још јачи из ових непредвидивих времена пуних нових искушења, изазова и одговорних задатака. Уместо заслуженог раскошног славља, и ове године смо принуђени да овај празник обележимо скромно, док и даље бијемо битку за своје здравље и животе. Чувајте се, чувајте своје породице!

Ипак, све ћемо учинити да заједничким ангажовањем пребродимо ово време и да се опет у нашој школи дружимо, учимо и радујемо онако како и заслужујемо. А  када то време дође, направићемо прославу у славу живота! Са жељом да ружна времена што пре прођу, да што пре наставимо да се радујемо, учимо и стварамо без оптерећења, желим вам срећан Дан школе!

С поштовањем, Ваша директорка школе, Марија Ћурчић“

 

Након говора, уследио је пренос приредбе преко разгласа, који су слушали сви ученици и наставници из својих учионица. Културно уметнички програм је реализован без публике, али свечано и достојанствено. Наставници и ученици су на веома креативан начин осмислили, припремили и снимили програм. Наиме, приредба је предходних дана изведена у централном холу школе, са мањим бројем ученика, уз поштовање свих прописа о држању дистанце и коришћењу заштитних маски при раду.

На крају данашњег обележавање Дана школе, директорка је уручила захвалнице:

– ДОО МИА за хумани допринос у раду ОШ „Стојан Новаковић“

-Јовану Ђорђевићу, новчану награду и захвалицу за промоцију школе за титулу апсолутног победника 15. Међународног фестивала дјечије поезије „Дјечије царство 2021“ у Бањалуци

-и Ивани Грујић, наставници српског језика.

У овкиру Пилот пројекта „Улога ученика у заштити животне средине“ у холу школе организована је изложба ликовних радова наших ученика.