Дана 6. 10. 2020. године Основна школа „Стојан Новаковић“ обележен је Дан школе. Такође, ове године навршава се и 130 година школства у Блацу. Нажалост, због тренутне епидемиолошке ситуације, обележавање овог дана не протиче на уобичајен начин, уз приредбе и представе које сваке године с великом радошћу припремају наставници и учитељи са својим ученицима. Сви ученици су путем разгласа могли да чују у својим учионицама неколико лепих песама о школи, на српском и енглеском језику, као и краћи текст о развоју наше школе од првих дана па до данас. У склопу обраћања путем разгласа је и директорка школе, Марија Ћурчић, свим ученицима и запосленима честитала Дан школе.

Поводом Дана школе расписан је ликовни конкурс и литерарни конкурс где су најбољи радови награђени књигама савремених писаца, а награде је ученицима уручила директорка Награђени ученици на ликовном конкурсу су Александра Симић(3/2),  Маша Вељовић(4/3) и Сава Симић(1/3). Награђени ученици на литерарном конкурсу су Стефан Миладиновић(7/3), Војин Тодић(6/3) и Јасна Бургић(6/3)

Уз скромно дружење у оквиру одељења, одељењске старешине су са својим ученицима разговарали о значају школовања, дружења, значају бриге о себи и другима, очувању здравља, и другим важним темама.

Дан школе је обележен достојанствено и свечано, уз поштовање свих мера предострожности у складу са препорукама здравствене струке.