Од 04.10. до 08.10.2021.године је била недеља резервисана за све малишане у оквиру Дечије недеље под слоганом ,,Дете је дете, да га волите и разумете”. Ове, као и сваке претходне године, Дечија недеља је реализована у циљу побољшања положаја детета у Србији, како би се подигла свест људи да деца треба да буду срећна, заштићена, вољена и сигурна у свом окружењу.

Тим поводом,  како у централној  школи, тако и у школама на терену су организоване  бројне активности, од страних свих ученика и њихових учитеља, наставника и одељењских старешина. Свако је дао свој допринос у обележавању веома битне недеље, која је увек препуна  дечијих активности, названој по стиховима Љубивоја Ршумовића. Млађи разреди су цртали на платоу испред школе, кредама у боји, своје замисли и креације, а многи су израђивали паное на тему дечије среће, разумевања и дељења лепих мисли и другарских  речи. Старији разреди су на часовима одељењског старешине водили разговоре на тему разумевања и поштовања различитости и толеранције, јер је све већи број случајева вршњачког насиља, које је непримерено за било који узраст! Било је и неколико занимљив часова редовне наставе који су на оригиналан начин помогли ученицима да боље разумеју градиво, јер је управо то и порука слогана овогодишње Дечије недеље.

« 1 of 2 »

Можемо слободно рећи, на основу великог  број радова,  да су  дечије жеље и позитивне мисли о другарству, толеранцији, љубави према породици, поштовању одраслих – порука свих наших ученика за овогодишњу Дечију недељу.