Поводом  Дечије недеље представници Учитељског  друштва Ниш обишли су истурена одељења Основне школе “Стојан Новаковић” Блаце, у селима Врбовац и Кашевар и ученицима ових одељења уручили пригодне поклоне. Учитељи Дејан Ђокић и Драган Урошевић, који раде у поменутим школама, захвалили су се  Учитељском друштву Ниш на данашњој посети и поклонима којима су обрадовали њихове ученике.

Сарадња Основне школе “Стојан Новаковић” са Учитељским друштвом Ниш датира дуги низ година и веома је успешна јер су заједно до сада реализовали бројне активности. Председник Учитељског друштва Ниш Станиша Костадиновић истиче да Учитељско друштво Ниш сваке године поводом Дечје недеље обилази по једну школу а ове године одлука је једногласно пала да то буде Основна школав“Стојан Новаковић” Блаце.

„Тим поводом данас смо обрадовали ђаке у Врбовцу а потом и у Кашевару, уручили им пригодне поклоне и пожелели им све најбоље у даљем школовању, а са њиховим учитељима договорили смо се о даљој сарадњи,“ истиче Костадиновић