И ове године наша школа обележила је Светску недељу свемира низом активности под називом “Ентузијазмом до свемира” и корелацијом многих предмета.

Наши ученици показали су своју креативност ликовним радовима на тему Месец – капија до звезда, која је овогодишњи слоган недеље свемира. И млађи и старији ученици учествовали су у изради модела свемирских летелица и тела од папира и у 3D техници, присуствовали предавањима и проширили своја знања интересантним чињеницама о свемиру, упознали се са животом астронаута на Међународној свемирској станици кроз едукативне филмове, посматрали месец кроз виртуелни планетаријум и гледали директан пренос снимака планете Земље из свемира.

Најинтересантнији догађај, по реакцији најмлађих ученика, био је посматрање месеца телескопом у оквиру Међународне ноћи посматрања месеца коју организује НАСА а којој смо се и ми прикључили, уз обећање да ћемо га поново организовати када временске прилике буду дозволиле.

Светска недеља свемира је међународни догађај који се обележава сваке године од 4. до 10. октобра са циљем да укаже на важност научних и технолошких достигнућа и њихов допринос побољшању људског живота а у организацији учествују свемирске агенције, авио компаније, школе, планетаријуми, музеји, астрономска друштва и друге заинтересоване институције широм света.

« 1 of 2 »