Низом активности под називом “Ентузијазмом до свемира” обележена је Светска недеља свемира којој су и наши ученици дали допринос. Пример како се корелацијом предмета физике, географије, информатике, енглеског језика, ликовне културе, физичког и здравственог васпитања ученицима може приближити област астрономије дали су и наставници ових предмета.

На часовима физичког и здравственог васпитања и енглеског језика ученицима су презентоване вежбе под називом “Тренирај као астронаут”. Активности су спровели наставници Ивица Ћурчић и Катарина Михајловић и учитељица Мина Ракоњац.

Полазници информатичко – астрономске секције добили су софтвер “Виртуелни планетаријум” у новом кабинету информатике за истраживање и проучавање области астрономије. Полазници секције упознали су своје другаре са планетаријумом и заједно имали прилику да посматрају сунце, месец, планете… Активности су спровели ученици полазници информатичко – астрономске секције и наставник Немања Кричак.

На часу ликовне културе одржана је радионица “Мој свемир, моја планета” у оквиру које су ученици сликали свемир и планете на начин на који их доживљавају. Активност је одржала наставница ликовне културе Светлана Јевремовић са ученицима.

За крај догађаја организовано је посматрање месеца школским телескопом. Ова активност окупила је велики број ученика који су пуни ентузијазма нестрпљиво чекали прилику да се ближе упознају са месецом. Посматрање у школском дворишту организовали су наставници географије Боривоје Петровић и Драган Ћирковић, наставница физике Дијана Крсмановић и наставник информатике Немања Кричак.

Следећа активност са телескопом биће одржана када временски услови буду повољни, а тада ће бити позвани сви заинтересовани родитељи и суграђани.

« 1 of 2 »