Тим за професионалну оријентацију ученика осмог разреда и Ученички парламент основне школе организовао је трибину „” Циљ је да се ученицима представе бивши ђаци школе који су веома успешни у свом послу и налазе се на значајним и одговорним функцијама. Овај пут ученицима су се предствили: Мирјана Бојанић Ћирковић, асистент на Филозофском факултету у Нишу, Марко Радосављевић, дипломирани инжењер електротехнике и рачунарства и Душан Милошевић, дипломирани инжењер електротехнике и рачунарства.

Ученици су имали прилике да од некадашњих ђака чују искуства и савете о томе како даље да планирају своје школовање. Могли су да се упознају са предностима које пружа образовање. Истакли су да је веома важно да се приликом будућег занимања руководе оним што воле да раде. А  најважнији фактор за успех је мотивација. Објаснили су да сваки посао има своје предности и мане и да се пре избора добро информишу о школи у којој желе да стичу образовање.

Ученици су активно учествовали у трибини. А на крају нису крили своје задовољство јер су многима помогли у избору занимања. А пре свега  су показали да кад човек има воље и верује у себе не постоји препрека која се не може превазићи.