У нашој школи  обележили смо  Националног дана књиге – 28.фебруар промоцијом „Књиге о мом граду“. Аутори су ученици другог, трећег и четвртог разреда и њихови учитељи ( Момчило Максић и Гордана Милојевић, Мина Ракоњац, Драгојла Павловић, Данијела Дачковић, Весна Миленковић, Ивица Смиљковић, Горица Убавић, Мирјана Тодоровић, Добрила Брадић и Виолета Козић), а на идеју су дошле библиотекарка школе  Марија Ристић и директорка Данијела Николић.

Књига је резултат пројектне наставе. Замишљена је као сликовница. Свако одељење је добило тему и обрадило је на једној страни. Теме су: Блаце некад и сад, Основна школа „ Стојан Новаковић“, jавне установе, важне личности, цркве и споменици, Врбовац (црква Св. Архангела Гаврила), Гргуре (музеј Косте Војиновића), Раде Драинац, Пребреза (Палеонтолошко налазиште), Блачко језеро и река Блаташница, Манифестације. Бавећи се истраживачким радом, ученици су боље упознали своје место и његове лепоте.

Књига о Блацу под назовом – Књига о мом граду, из пера и кроз фотографије блачких основаца промовисана је у библиотеци основне школе. А о њој су на промоцији говорили њени аутори, ученици и њихови учитељи.