У нашој школи данас је са ученицима II-1 и II-2 отворена Летња учионица. Први час одржан у Летњој учионици био је веома занимљив, а ученици су на креативан начин показали своје умеће у прављењу ускршњих сувенира. Час су осмислиле и реализовале учитељице Гордана Милошевић и Јелица Анђелковић.
Директорка школе, Марија Ћурчић, истакла је да у Блацу постоје пет одељења целодневног боравка са преко 100 ученика који у школи проводе по осам сати, па је ова учионица предвиђена за неке њихове ваннаставне активности, али исто тако и за све остале учитеље и наставнике који на овај начин желе да модернизују свој рад и неке активности спроведу управо овде на отвореном простору у школи.
Директорка се захвалила домарима и помоћним радницима школе, наставници ликовне културе Светлани Јевремовић која је својом креативношћу украсила Летњу учионицу и Општини Блаце која је одређеним средствима помогла опремање Летње учионице.
Испред локалне самоуправе Општине Блаце, присуствовала је заменица председника Општине Блаце Сузана Вељовић. Она је истакла да је ово прелеп догађај пре свега за ученике ове школе додајући да локална самоуправа подржава сва оваква дешавања поготово када су деца у питању.