Међународни програм Млади Еко-репортери (Young Reporters for the Enviroment – YRE) представља мрежу младих који образују јавност о одрживом развоју ангажовањем у креативном еко-новинарству. Присутни су у више од 30 земаља широм света а од 2013. и у нашој земљи.

Кроз програм Млади Еко-репортери учесници истражују питања и проблеме везане за заштиту животне средине и извештавају о њима кроз текст, фотографски или видео запис, предлажући решења кад год је могуће. Свака особа узраста од 11 до 21 године која жели да постане Еко-репортер и да истражује локалне проблеме и питања о животној средини може да се пријави.

Тим поводом се Милан Павловић, ученик шестог разреда, као члан информатичке секције и еко тима Зелени путоказ Блаце, пријавио на ово такмичење текстом и фотографијама о енергетској ефикасности школе. Управо тај његов чланак је изабран на националном такмичењу за Младе Еко-репортере као најбољи рад у категорији Фотографија од 11-14 година. Његов рад се пласирао на међународно такмичење, где ће учествовати радови из 34 земље.

MILAN REPORTAŽA RASVETA