На деветом литерарном конкурсу који расписује ОШ“ Бранко Миљковић“ из Ниша, Јулија Јовановић, ученица IV2 наше школе, освојила је прву награду, а самим тим и Бранково перо за ову годину.

Циљ овог литерарног конкурса је да чува сећање на дело Бранка Миљковића, да подстиче и афирмише ученике који пишу песме још од најранијег детињства.

Конкурс је био подељен у две категорије: од 1. до 4. разреда, ове године са темом: „Тај сан је у ноћи продужетак дана и пута“ и од 5. до 8. разреда, ове године са темом:“ О, сретна младост која проћи неће“.

У четвртак, 5. новембра, у складу са новонасталом епидемиолошком ситуацијом, у дворишту школе крај бисте Бранка Миљковића, уручене су награде.

Јулуја је, осим  Бранковог пера добила и Зборник радова „Између два света“ у коме се од прошле године објављују и награђени радови конкурса. Посебну захвалницу добила је и Јулијина учитељица Драгојла Павловић, јер учитељи у великој мери доприносе неговању оваквог талента код деце.

Гости ОШ“Бранко Миљковић“ били су чланови Удружења књижевника „Бранко миљковић“: председник удружења Божо Зечевић и песници Милијана Сета, Биљана Станојевић и Драгиша Ераковић који је ове године имао улогу председника жирија.