15.септембра обележава се Дан заставе као Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Датум за најновији државни празник одабран је у знак сећања на пробој Солунског фронта 1918.године у Првом светском рату и обележава се као радни дан. Пробој Солунског фронта једно је од кључних датума Првог светског рата, јер представља велики дан у националној историји који досада није обележаван на посебан начин. Одабран је као општи српски празник који неће бити везан само за Србију, већ и за све Србе на простору бивше Југославије и у дијаспори.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе као празник је уведен 2020. године. Циљ да се утемељи  празник  Дан заставе као Дан српског јединства, слободе и националне заставе јесте да мотивишемо све наше грађане где год живели, Србе из свих крајева, да тога дана истакну нашу заставу која је једна од симбола Срба.

Наша школа ће обележити овај празник у периоду од 12. до 15. септембра 2022. године, у оквиру редовне наставе кроз часове одељењског старешине, слободне активности и часове историје.

Чувајмо наша сећања на све Србе који су се часном борбом истакли и који су и када је било најтеже носили и истицали један од најважнијих симбола – нашу српску заставу.