Свети Сава је наша вечита прича, никад до краја испричана и завршена. Он је конкретна историјска личност, Србин од крви и меса, становник Земље, али и грађанин неба и човек будућег века.

Он је, као што је рекао свети владика Николај “најлепше српско дете” које је даровано Богу, али и најлепши српски лик кроз који се нама Бог показује.

Данас, 27. јануара 2022. године, Савиндан је обележен на мало другачији начин, у складу са епидемиолошким мерама, уз пригодан културно-уметнички програм, без публике, али опет свечано и достојанствено. Радећи у мало другачијем окружењу, са посвећеношћу и енергијом која се међусобно препознаје и разуме, ученици и наставници су осмислили овај програм и обележили школску славу.

Поштујући препоруке Министарства, сечење колача је обавио свештеник, у канцеларији директорице, у присуству садашњег и будућег колачара, као и представника управе школе. Овогодишњи домаћин школске славе је Марко Николић, коме је директорица Марија Ћурчић уручила Благодарницу, као мали знак пажње и захвалности.  Будући домаћин је Ненад Вукмировић.

“Наставимо путем који је прокрчио и којим нас је све повео Свети Сава. Уз искрене жеље да на том путу увек бележите успехе, срдачно вам честитамо школску славу – Савиндан“

Управа школе!