Еко-тим „Зелени путоказ“ у нашој школи обележио је Европску недељу рециклаже отпада. У истуреном одељењу у Барбатовцу је организована и реализована радионица “Свака лименка се рачуна”, уз техничку подршку Амбасадора одрживог развоја и РЕКАН фондације.

Екокоординатор еко-тима, Невена Пешић, је са члановима Еко-филм секције (ученице  шестог разреда) организовала радионицу за ученике од првог до петог разреда. Сарадници у организацији радионице су биле наставница руског језика Сања Недељковић и учитељица Виолета Козић које предају у Барбатовцу.

У првом делу радионице ученици су пажљиво пратили предавање еко-координатора уз помоћ презентације која је стигла од Амбасадора одрживог развоја на меил еко-школе.

По завршетку предавања ученици су подељени у групе и радили су спајање мини слагалице. Након тога су чланице еко-филм секције приказале рециклиране предмете израђене од лименки: украсне свећњаке, држаче за салвете и бунар, који је део рада “Рециклирана кућа”, израђена на часовима секције. Поред тога, сви ученици су добили подсетник о кантама за сакупљање лименки у самој школи, а које су поклон (од прошлогодишње посете) Амбасадора одрживог развоја нашој школи.

На крају су сви ученици показали своју заинтересованост за тему рециклаже лименки, када су сви у глас давали тачне одговоре на питања из презетације “Рециклажа лименки за пиће”.

„Научи да рециклираш – околину да сачуваш“ је порука ученика са  радионице!