Наша школа добила је статус „Међународне еко-школе”. Добијени сертификат и зелена застава додељују се за достигнућа у спровођењу и унапређивању образовања о одрживом развоју и сталном побољшању по питању животне средине у својој школи и њеној широј околини.

Еко – пакет годишњи састанак еколошких координатора у школској 2017/18. години, одржан је у просторијама Интегрисаног образовног система за природне и друштвене науке у Београду. Састанку је присуствовало преко 100 представника Еко-школа. Представници наше школе су били: Невена Пешић, координатор и представник еко-тима „Зелени путоказ” и Весна Миљаковић, члан еко-тима Зелени путоказ.

Наша школа добила је „Зелену заставу”и међународни сертификат за еко-школу. То је заслужено признање јер у претходној години ученици и наставници су много тога урадили на унапређењу своје и локалне животне средине.

На поменутом састанку одржана су и бројна предавања, а један од предавача била је и Невена Пешић која је представила активности ученика и наставника своје школе.