Тим за укључивање школе у националне и међународне пројекте и сарадњу и умрежавање са другим школама и установама планирао је кораке у упознавању заинтересованог наставног особља наше школе са еTwinning интернет порталом. ЕTwinning је интернет портал који повезује запослене у школским и предшколским установама широм Европе. Тим поводом је Невена Пешић, као члан и представник тима, припремила и организовала краћу обуку и представљање портала eTwinning.

Обука је обухватала два дела: први део је имао за циљ упознавање присутних са изгледом портала и његових битних делова. Такође је покренут први корак: предрегистрација свих присутних, како би добили свој налоге за логовање на портал, ради будућих организовања активности у пројектима или у великом броју бесплатних онлајн стручних усавршавања. Следеће активности су им на располагању по сопственом избору.

Други део обуке је представљао регистрацију на порталу Ерасмус+, за бесплатну једнонедељну обуку на интернету под називом “Основе eTwinning-a”. Ову обуку организује eTwinning национални тим за подршку, а намењена је будућим учесницима eTwinning портала који још нису регистровани, а желе да се укључе и упознају са могућностима овог образовног портала.

Обуком у школи је требало објаснити и показати предности коришћења овог образовног портала европског и светског ранга, који омогућује својим члановима лаку и сигурну комуникацију путем интернета ради сарадње у пројектима са различитим темама и интересовањима ученика и наставног особља.